Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Evde Uygulayabileceğin Selülit Karşıtı Egzersizler

Cekiletto 4 yıl önce
Evde Uygulayabileceğin Selülit Karşıtı Egzersizler

Çoğu kadının kurtulmak için çabaladığı selülit, yaygın bir cilt problemidir. Selülit, sağlık açısından herhangi bir tehlike oluşturmasa da estetik bir görünüm sunmaz. Bu cilt sorunundan kurtulmak için çeşitli yöntemler bulunsa da egzersiz yapmak en etkili çözümdür. Bu nedenle içeriğimizde evde vakit ayırarak yapılan çeşitli selülit egzersizleri paylaşacağız. 

Evde selülit egzersizleri hem spor salonuna gitmeden kısa sürede selülitlerden kurtulmanızı hem de formunuzu korumanızı sağlar. Bu egzersizler sayesinde kilo verebilir ve vücudunuzu istediğiniz şekle sokarak estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Gelin, selülit egzersizlerini daha yakından inceleyelim.

1. Squat

Squat, selülitli bölgeleri hedef alır ve bu bölgelerdeki yağların yakılmasında etkili rol oynar. Alt vücudu hedef alan squat sayesinde vücudun karın bölgesi, üst bacak ve kalça gibi kısımları etkili bir şekilde çalışır. Böylece kan dolaşımı hızlanır ve yağ yakımı gerçekleşir. 

Squat isteğe bağlı olarak ağırlıkla yapılabilir. Squatın yapılışından bahsedecek olursak öncelikle bacaklarınızı kalça hizasında açarak ayakta başlangıç pozisyonu alırsınız. Ardından dizlerini yavaşça bükerek kalçanızı geriye doğru hareket ettirdikten sonra yere çömelirsiniz. Bu sırada dizlerinizin ayak parmak uçlarınızın önüne geçmemesini sağlamalısınız. Aynı zamanda karnınızı içeri çekmeli ve sırtınızı da dik tutmalısınız. 5 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonra ayağa kalkabilirsiniz. Hareketi 3 set 12 tekrar halinde yapmanızı öneririz. 

2. Glute Bridge

Kalça bölgenizde selülit varsa bu selülit giderici egzersiz tam size göredir. Bu sayede hem bacaklarınız hem de kalçanız giderek sıkılaşır ve güçlenir. Glute bridge egzersizi yapmak için öncelikle sırt üstü yere uzanmanız gerekir. Ardından bacaklarınızı kırın ve ayaklarınızı bacaklarınıza doğru getirin. Kollarınızı iki yana açtıktan sonra kalçanızı yere koyun ve bel boşluğunuzu doldurduğunuzdan emin olun. Son aşamada kalçanızı karnınız istikametinde yeniden kaldırın ve 5 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonra kalçanızı yavaşça eski pozisyonuna getirin. Bu hareketi 3 set 15 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. 

3. Step – up

Selülitler için egzersizler arasında step – up hareketi de yer almaktadır. Hareketi yapmak için bir basamak veya bank kullanabilirsiniz. İki elinize bir adet dambıl alın ve ilk sol bacağınızla basamağın veya bankın üzerine çıkın. Her iki ayağınız da basamakta olduktan sonra yere inin ve hareketi diğer ayağınız için tekrarlayın. Bu egzersizi 3 set 12 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. 

4. Kardiyo

Kardiyo egzersizleri genellikle metabolizmanın hızlanmasında etkili rol oynar. Aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de idealdir. Kardiyo egzersizlerine koşu, ip atlama, bisiklet ve yüzme örnek gösterilebilir. Bu tarz egzersizler büyük ve çoklu kas gruplarının çalışmasını sağlar ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece vücut giderek daha da sıkılaşır ve selülitlerden kurtulur. Uzmanlara göre her gün ortalama 30 dakika boyunca kardiyo egzersizleri yapmak sağlığınız açısından da oldukça faydalıdır. Aynı zamanda pilates de selülitlerin kısa sürede yok olması için ideal bir egzersiz içeriğine sahiptir.

Benzer Yazılar