Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Formunu Korumak İçin 5 Uygulama

Cekiletto 4 yıl önce
Formunu Korumak İçin 5 Uygulama

Sağlığına ve formuna dikkat eden kadınlar, sporu hayatının vazgeçilmezi olarak görürler. Özellikle son dönemlerde hayatın her alanında kolaylık sağlayan akıllı telefonlar sayesinde formda kalmak daha kolay bir hale gelmiştir. Akıllı telefonlara indirilebilen fitness uygulamaları, bir rehber görevi görüyor, diyebiliriz.

İçeriğimizde daha sağlıklı bir yaşam sürmek adına 5 popüler fitness uygulamasını derledik. Hem iOS hem de Android cihazlara uyum sağlayan bu uygulamalar sayesinde formunu korumak veya bölgesel yağlardan kurtulmak mümkün.

Image result for Sworkit: Workouts & Fitness Plans

  • Sworkit: Workouts & Fitness Plans

Sıklıkla tercih edilen bir egzersiz uygulaması olan Sworkit, çoğu zaman spor aletlerine gerek kalmadan egzersiz yapmanı sağlar. Esneme, pilates, yoga ve benzeri egzersiz türlerinin hareketlerini bir araya toplayan uygulama sayesinde sağlıklı ve fit bir yaşam tarzına sahip olabilirsin. Uygulama kapsamında farklı zaman aralıklarına sahip programlar bulunmaktadır.

Image result for JEFIT

  • JEFIT

Uygulama, kişinin seviyesine özel antrenman programları düzenlemektedir. Uygulamanın çalışma programları farklı kas programları ve seviyeler içerir. Böylece herkes kendine uygun bir programa başlayabilir. Daha ileri programlar için ise Premium üyelik gerekmektedir. Uygulamada kullanıcıların motivasyonunu yüksek tutmak için puan sistemi de uygulanmaktadır.

Image result for Ev Egzersizleri-Ekipmansız

  • Ev Egzersizleri-Ekipmansız

Adından da belli olduğu gibi bu uygulama sayesinde spor aletlerine gerek kalmadan egzersiz yapmak mümkündür. Kişiye özel çalışma programı sunan uygulamada, neredeyse tüm antrenman programları ortalama 7 – 8 dakika devam etmektedir. Uygulama sayesinde kilo durumunu izlemek ve ağırlık hedeflerine uygun olarak program seçimi yapmak mümkündür. 

Uygulamanın bir diğer özelliği, hareketleri kaç set ve hangi sırayla yapacağınıza dair animasyon sunmasıdır. İsteğe bağlı olarak YouTube uygulaması üzerinden de videoları izlemek mümkündür. Sade ve bir o kadar da anlayışlı bir tasarıma sahip olan uygulama, kilo verme sürecini daha eğlenceli ve kolay hale getirmektedir.

Image result for Map My Fitness Workout Trainer

  • Map My Fitness Workout Trainer

En iyi fitness uygulaması dendiğinde akla gelen uygulamalardan biri olan bu Map My Fitness Workout Trainer, spor giyim markası olan Under Armour tarafından sunulmaktadır. Bu sayede hem yakınlardaki koşu parkurlarının uzunluklarını görmek hem de koşu performansını ölçmek mümkündür. Buna ek olarak sık sık kullandığınız parkurları favori olarak ekleme özelliği de bulunmaktadır. 

Uygulamada koşu haricinde zayıflamak veya kas geliştirmek için birçok egzersiz yer almaktadır. Aynı zamanda set şeklinde antrenman programları da bulmak mümkündür. Uygulamayı kullanan diğer kişileri arkadaş olarak eklemek ve bu sayede spor arkadaşları edinmek de uygulamayı diğerlerinden farklı kılmaktadır.

Image result for Sports Tracker Running Cycling

  • Sports Tracker Running Cycling

Bir diğer spor uygulamaları arasında yer alan Sports Tracker Running Cycling, etkileyici görseli ve basit tasarımı ile dikkat çekmektedir. Uygulama temelde kullanıcıların koşu performansı odaklı çalışsa da bisiklet, spor salonu egzersizleri ve yürüyüş gibi diğer spor aktivitelerine de yer verilmiştir. Aynı zamanda uygulama, sosyal açıdan da birçok avantajlar sunmaktadır. Kullanıcılar burada diğer arkadaşları ile rekabet edebilir ve hedefler belirleyerek belirli süreç içerisinde bu hedeflere ulaşmak için yarışabilirler. Tüm bunlara ek olarak kalp atışlarını izleyen kemerlerle de uyum sağlamaktadır.

Benzer Yazılar