Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Aknelere Karşı 7 Etkili Yöntem

Cekiletto 4 yıl önce
Aknelere Karşı 7 Etkili Yöntem

Yaygın cilt problemlerinden biri de akne olarak bilinmektedir. Akne, stres, genetik, hormon değişimi ve enfeksiyon gibi birçok sebeplerden kaynaklanan bir cilt sorunudur. Ancak akne oluşumunun en büyük nedeni olarak yanlış beslenme şekli gösterilir. Buna rağmen belli başlı aknelere karşı yöntemler ile bu cilt sorunundan kısa sürede kurtulmak mümkündür. 

Farklı faktörlere göre oluşan aknelere karşı 7 etkili yöntemi içeriğimizde derledik. Gelin, bu yöntemlere daha yakından bakalım.

1. Bal ve Tarçın Maskesi

Bal ve tarçın ikisi bir arada antioksidan görevi görür. Araştırmalara göre cilde antioksidan uygulanırsa sivilceler kısa sürede ortadan kalkar. Bal ve tarçın ayrı ayrılıkta cilt problemleri için uygulanan anti bakteriyel olarak bilinmektedir. 

Bal ve tarçın maskesi hazırlamak için gerekli malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı bal,
  • 1 çay kaşığı tarçın.

Bal ve tarçını bir kaba alarak karıştır. Yüzünü su ile yıka, kurula ve maskeyi yüzüne uygulamaya başla. Maske yüzünde ortalama 10 – 15 dakika bekledikten sonra maskeyi durula ve yüzünü kurula. 

2. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, bakterilerle etkili bir şekilde savaşır ve cilt iltihaplarını büyük oranda azaltır. Bu nedenle sivilce için çözüm olarak görülür. Çay ağacı yağı güçlü bir içeriğe sahip olduğu için uygulamadan önce seyreltmek gerekir. 

Çay ağacı yağının kullanımı: 1 ölçü çay ağacı yağı ile 10 ölçü suyu karıştır. Karışıma pamuklu çubuk batırın ve yüzünüzde bulunan akneli bölgelere uygula. İsteğe bağlı olarak nemlendirici de kullanabilirsin. Karışımı günde en fazla 2 defa uygulayabilirsin. 

3. Aloe Vera

Mucizevi bitki aloe, birçok cilt probleminde olduğu gibi akne sorununda da etkili çözüm üretir. Bitkinin yapraklarında bulunan jel, içerisindeki salistik asit ve kükürt nedeniyle akneleri kısa sürede aradan kaldırır. Aynı zamanda yüzde kızarıklık, yanık gibi sorunlar için de etkilidir. 

Aloe vera akne karşımı;

Aloe vera bitkisinin içerisinde bulunan jeli bir kaşıkla kazıdıktan sonra jel, cilde uygulanır ve bu işlem gün boyunca 1 – 2 kez tekrarlanır. Ayrıca mağazalardan da aloe vera jeli içeren akne kremi veya diğer bakım ürünleri kullanılabilir. Ancak bu ürünlerde katkı maddesi olmadığına dikkat edilmelidir. 

4. Peeling

Düzenli olarak peeling yapmak, yüzdeki ölü deri hücrelerinin azalmasına neden olacaktır. Peeling yapmadan da ovarak veya bir fırça yardımıyla ölü hücreleri temizlemek mümkündür ancak bu yöntemle cildin tahriş olması gibi bir risk söz konusudur. Peeling ise cildi tahriş etmeden ölü hücreleri temizler ve akne tedavilerini daha etkili hale getirir. 

Akne için peeling tarifi;

Eşit miktarda şeker ve Hindistan cevizi yağı karıştırılır. Karışım cilde ovalayarak uygulanır. Uygulama bittikten sonra cilt temizlenir. 

5. Yeşil Çay

Yeşil çay içerisinde bulunan flavonoid ve tanenler nedeniyle aknelere savaş açar ve kısa sürede aradan kaldırır. Evde hazırlanabilecek yeşil çay karışımına ek olarak yeşil çay içeren krem ve losyonlar da aknelere karşı etkilidir. 

Yeşil çay uygulaması için;

Yeşil çay 3 – 4 dakika kaynar suda demlenmeli ve çay soğuduktan sonra bir pamuk topu yardımıyla cilde uygulanmalıdır. Çay ciltte kuruduktan sonra suyla durulanmalıdır. Ardından yüzü kurulanır ve prosedür tamamlanır. 

6. Elma Sirkesi

Elma sirkesi evde akne tedavisi için uygulanabilecek yöntemler arasında yer alır. Sivilce kurutucu özelliğe sahiptir. İçerisinde bulunan laktik asit, sivilce lekelerine karşı da etkili çözüm üretir. 

Elma sirkesi uygulaması için;

3 ölçek su ve 1 ölçek elma sirkesi karıştırılır. Pamuklu bir top yardımıyla cilde yavaş yavaş uygulanır. Ortalama 10 – 20 saniye beklettikten sonra suyla temizlenir. Bu işlemi gün boyunca 2 kez tekrarlamak mümkündür. 

7. Çinko Takviyesi

Hücre büyümesi, metabolizma için etkili bir besin olan çinko, sivilcelere karşı da kullanılmaktadır. Akne sorunu olanların diğerlerine göre kanlarında daha az miktarda çinko bulunur. Bu nedenle çinko seviyesinin yükseltilmesi akneleri kısa sürede ortadan kaldıracaktır. 

Benzer Yazılar