Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Cilt Tipine Göre Fondöten Seçimi

Cekiletto 4 yıl önce
Cilt Tipine Göre Fondöten Seçimi

Kusursuz bir makyajın olmazsa olmazlarından biri de fondötendir. Ancak fondöten seçimi yanlış yapılırsa istenen sonuç elde edilmez. Bu nedenle cilt tipine göre fondöten seçimi yaparken bazı hususları göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer fondötenin seni memnun etmiyorsa cilt tipine uygun seçim yapmamışsındır. Peki fondöten seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte, bilmen gerekenlerin tümünü bu başlık altında topluyoruz.

Cilt Tipine Göre Fondöten Nasıl Seçilir?

Doğru bir fondöten seçmek zor iş gibi gözükse de aslında birkaç tüyo ile cildine uygun seçim yapmak o kadar zor değildir. Bir fondöten almadan önce, neden fondöten tercih ettiğini belirlemelisin. Fondöten cilt lekelerini kapatmak, cildi daha pürüzsüz göstermek veya ışıltı vermek için tercih edilebilir. Bu nedenle önce çıkarmak istediğin şeyi önceden belirlemeli ve seçimini buna göre yapmalısın.

Fondöteni cilt tipine göre nasıl seçmelisin? Gelin, adım adım anlatalım.

  1. Cilt Tipini Belirle

Cilt tipine göre fondöten tercih ederken cildinin kuru, yağlı veya karma cilt tiplerinden hangisine ait olduğunu belirlemelisin. Bu aşamanın ardından fondöten seçimi yapmak doğru olacaktır.

Yağlı cilt için fondöten seçimi yapacaksan pudra özelliği bulunan, mat fondötenleri tercih etmelisin. Islak bitişli fondöten nemlendirme özelliği nedeniyle cildini daha yağlı gösterecektir. Ayrıca yağlı bir cilde sahipsen mutlaka fondöten sürmeden önce makyaj bazı kullanmanı öneririz.

Kuru bir cildin varsa ıslak bitişli ve parlak fondötenler tam sana göre. Kuru ciltler genellikle adından da belli olduğu gibi kuru ve mat görünürler. Ancak parlak bitişli fondötenler sayesinde daha taze bir görünüm kazanacaksın. Kuru ciltler fondöten kullanmadan önce mutlaka nemlendirici kullanmalıdırlar.

Son olarak karma cilt için fondöten seçimi yapacaksan geniş bir seçim yelpazesine sahipsin demektir. Bu cilt tipine sahip olanlar isteğe göre fondöten seçimi yapabilirler. Hem ıslak hem de ışıltılı fondötenler tercih edebilirsin.

  1. Cilt Alt Tonunu Belirle

Cilt alt tonu, cildin altındaki renk olarak bilinir. Yeni bir fondöten seçimi yapmadan önce cilt alt tonunu belirlemeni öneririz. Peki, cilt alt tonuna göre fondöten seçimi nasıl yapılır?

Soğuk cilt alt tonları

Genellikle beyaz tenliler soğuk alt tona sahiptir. Eğer damarların mavi veya mor tonlarındaysa soğuk cilt tonuna sahipsindir. Bu kategoriye girenler için pembe bazlı fondötenler uygundur. Bu sayede cildin kendi ışıltısı daha fazla ön plana çıkar.

Sıcak cilt alt tonları

Bileğin iç kısımlarında damarlar yeşil tonlarındadır. Sarı baza sahip fondötenler bu cilt tonu için uygundur.

Nötr cilt alt tonları

Deri altındaki damarlar hem yeşil hem de mavi görünüyorsa nötr cilt alt tonuna sahipsin demektir. Bu cilt tonuna sahip kişilerde neredeyse her renk ruj ideal durur. Aynı zamanda fondöten seçiminde de serbesttirler.

Fondöten Seçimini Etkileyen Diğer Faktörler
Fondöten seçimi yaparken cilt tipini ve cilt alt tonunu belirledikten sonra mutlaka fondöteni satın alırken denemeyi unutmamalısın. Ürünü birebir incelemek ve doğru renk seçimini belirlemek için fondöteni çene kemiğine veya dekoltene uygulayabilirsin. Bu sayede ten rengine göre fondöten seçimi yapılmış olur. Ancak mümkünse fondöteni cildine tam uygulayarak bir gün geçirmeni tavsiye ederiz. Böylece ürünün cildinde okside olup olmadığını ve kalıcılığını test edebilirsin. Buna ek olarak SPF içeriğine de dikkat etmeni öneririz. Güneş koruyucusu günlük cilt bakım rutininin olmazsa olmazlarından biri haline gelmelidir. İçinde SPF olan ürünler sayesinde güneşin zararlı ışınlarından korunmuş olursun.

Eğer fondöten kullanmaya yeni başladıysan likit veya köpük formüllü fondöten tercih etmeni öneririz. Pudra formüllü fondötenler parlak bir görünüm, jel formüllü ürünler ise cilt bakımı sağlar. Bu nedenle seçim yapmadan önce alacağın ürünün özelliklerinin işine yarayıp yaramayacağını belirlemelisin. Son olarak yazın ve kışın kullandığın fondötenleri ayırmanı tavsiye ederiz. Yazın daha dayanıklı, kışın ise kuruluğu engelleyen fondöten tercihi yapman, makyajını daha kusursuz hale getirecektir.

Benzer Yazılar