Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Dümdüz Bir Karın İçin Ne Yapmalıyız?

Cekiletto 4 yıl önce
Dümdüz Bir Karın İçin Ne Yapmalıyız?

Düz bir karına sahip olmak yağlardan arınmış, estetik bir görünüm demektir. Göbek bölgesinde biriken yağlar, karın bölgesinde sarkmalara neden olmakla birlikte sağlık açısından da riskli sonuçlar doğurur. Bu nedenle beslenme alışkanlığını değiştirmek ve düzenli spor yapmak gerekir. Kısacası, dümdüz bir karın için yapılması gerekenler sanılanın aksine o kadar da zor değildir. Sen de yağ kütlelerinden arınmış bir karına sahip olmak istiyorsan yapman gerekenleri içeriğimize göz atarak inceleyebilirsin.

Beslenme Alışkanlığını Değiştir.

Karın bölgesinde oluşan yağların temel nedeni, aşırı karbonhidrat, şeker tüketimidir. Yediğin besinlerin neredeyse tümünde şeker bulunsa da bazılarında bu miktar biraz daha fazladır. Bu nedenle dümdüz bir karın için beslenme düzenini değiştirmeli ve şeker ve karbonhidrat gibi besin öğelerini daha az tüketmelisin. Hazır kek, kurabiye, hamurlu tatlılar, gazlı içecekler, çay şekeri gibi besinlerden uzak durmanı öneririz.

Uyumadan Önce Yemek Yememeye Dikkat Etmelisin

Uyumaya yakın saatlerde yemek yenmemelidir. Atıştırmalıklar dahil tüm besinler mutlaka uyumadan en az 3 saat önce tüketilmelidir. Uyuma saatlerinde su haricinde beslenmemeni öneririz.

Bol Bol Su Tüket

Gün boyunca ortalama 10 bardak su tüketmek metabolizmanın hızlanmasına neden olur. Böylece hormonlar da daha düzenli çalışır ve karın bölgesinde yağ yakımı hızlanır. Buna ek olarak kasların da suya gereksinimi olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle düz bir karına sahip olmak istiyorsan mutlaka düzenli su tüketmelisin.

Çay ve Kahve Tüketimini Sınırlandır

Çay ve kahve, toksik etkisi nedeniyle karın bölgesindeki yağların yakımını azaltır. Çayı açık ve isteğe bağlı olarak limonlu içmeni tavsiye ederiz. Gün boyunca 3 – 4 bardaktan fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir. Yine kahveyi şekersiz tüketmeni öneririz.

Egzersiz Yapmayı Unutma

Düz bir karın için egzersizler olmazsa olmazlardandır. Karın kaslarını harekete geçiren egzersizler kasların belirginleşmesine ve göbek yağlarının erimesine neden olur. Bu nedenle haftada 3 – 4 kere en az yarım saat karın egzersizleri yapmanı tavsiye ederiz.

Karın yağlarını eritmek için kan akış hızını artıran ve yağ yakımına direk etki gösteren pliometrik egzersizler uygulanabilir. Bu sayede kas gücü artırılmış olur. Pliometrik egzersizlere push – up, squat, broad jumps örnek gösterilebilir.

Akşam Saatlerinde Hafif Besinler Tüket

Gün boyunca alınması gereken enerji genellikle öğle, gündüz ara öğünlere orantılı bir şekilde paylaşılmalıdır. Akşam ise salata, çorba, zeytinyağlı yemekler tüketmekte fayda var. Böylece hem gece rahat bir uyku çeker hem de karın bölgesinde yağ birikmesini önlersin.

Dümdüz Bir Karın İçin Yapılmaması Gerekenler

Düz bir karına sahip olmak için kesinlikle aç kalmamanı öneririz. Aç kalmak yağları eritmek için çözüm değildir. Bunun sonucu olarak kalori ihtiyacın yeteri kadar karşılanmaz ve vücut karın bölgesindeki yağları koruma altına alır. Metabolizma hızının da düşmesiyle kilo verme işlemi durur. Bu nedenle kısa aralıklarla aç kalmadan az az beslenmeni tavsiye ederiz.

Tüm bunlara ek olarak, dümdüz bir karın için diyet olarak şok diyetlerden de uzak durman hem sağlığın hem de kalıcı kilo vermen açısından oldukça önemlidir. Şok diyetler mutsuz bir kilo verme sürecine neden olur. Unutma ki, bir anda göbek yağlarından kurtulmak mümkün değildir. Kilo vermek sabır ve zaman gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle kendine güvenerek, sağlıklı beslenerek ve egzersizlerini zamanında yaparak düz bir karına sahip olmaya çalışmalısın.

Benzer Yazılar