Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Evde Kolaylıkla Uygulanabilecek Kalça Büyütme Hareketleri

Cekiletto 3 yıl önce
Evde Kolaylıkla Uygulanabilecek Kalça Büyütme Hareketleri

Evde kalça büyütme egzersizleri ile daha şekilli ve yuvarlak bir kalçaya sahip olmak mümkün. İçeriğimizde evde uygulayabileceğin kalça egzersizlerini bir araya topladık.

Vücudun en büyük kasları, kalça bölgesinde toplanır. Ancak kilo alımı veya sporsuz yaşam, bu kasların güçsüzleşmesine veya yağ tabakası altında gizlenmesine neden olur. Kalça, aynı zamanda vücudun daha estetik görünmesini sağlayan bir bölgedir. Sonuç olarak, çoğu kadın evde uygulanabilecek kalça büyütme egzersizleri ile daha dolgun ve kusursuz kalçaya sahip olmak ister.

İçeriğimizde evde uygulayabileceğin kalça egzersizlerini bir araya topladık. Bu egzersizler sayesinde kalça kaslarını kısa sürede basit egzersizlerle sıkılaştırabilir ve kusursuz bir vücuda sahip olabilirsin.

1. Temel Squat


Kalça büyütme hareketleri içerisinde en etkili egzersiz olarak bilinir. Squat gerçek anlamda kalça kaslarının harekete geçmesinde etkili rol oynar. Aynı zamanda alt vücut egzersizlerinin de temeli olarak bilinmektedir. Squat hareketi için vücut ağırlığınızı kalçana vermen ve sırtını dik bir şekilde sandalyeye otururmuş gibi çömelmen gerekir. Bu hareketi 3 set 12 tekrar şeklinde yapabilirsin.

2. Alternatif Squat


Temel squat hareketlerini yapmakta zorlanıyor veya farklı formlarını denemek istiyorsan bu hareket tam sana göredir. Bu sayede kalça kasların harekete geçer ve kaslar güçlenerek kalça bölgesini sıkılaştırır. Hareketi yapmak için öncelikle squat hareketinden başla ve yükselme sırasında bacağınızın birini geri uzatarak yukarıya doğru kaldır. Bu sırada ellerini de öne doğru uzatmayı unutma.

3. Leg Lift

Evde kalça büyütme hareketlerinden biri de leg lift’tir. Bu hareketi yapmak için öncelikle sabit bir sandalye önünde dur ve sağ bacağını yukarıya doğru kaldırdıktan sonra öne doğru hafifçe eğil. Karın kaslarınızı içe çek, sol dizini bükük ve kalçalarını dik vaziyette tutmaya çalış. Ardından sağ bacağını kaldırabildiğin kadar yükseğe kaldır. Bacağını hafifçe yukarı çektikten sonra aşağı indir. Hareketi 3 set şekline 10 defa tekrarla. Öne eğilmek için sandalyeyi kullanabilirsin. 

4. Side Squat


Yan squat adı ile bilinen bu hareket, kalça eritme egzersizleri arasında yer alır. Bu sayede kalça kasları sıkılaşır ve kalça yuvarlak bir şekil alır. Yan squat hareketini yapmak için ayaklarını omuz genişliğinde aç ve sağa doğru bir adım at. Sol bacağını dik konumda tuttuktan sonra sağ dizini bük. En alt seviyeye geldiğinde 3 saniye dur ve ayağa kalk. Hareketi 30 saniye boyunca tekrarlayabilirsin. Sol bacak sonrasında 30 saniye dinlen ve diğer bacağa geç. 

5. Lunge


Ön, arka bacağı ve kalça kaslarını çalıştırmak için ideal bir kalça egzersizi olarak bilinir. Hareketi yapmak için bacaklarını kalça genişliğinde aç ve ayağının birini ileri doğru attıktan sonra iki dizini de bük. Dizini ayak bileğinin yanına yerleştirdikten sonra arka dizini de yere indir. Bu pozisyonda 2 saniye kaldıktan sonra ayağa kalk ve egzersizi ortalama 30 saniye tekrarla. Biraz ara verdikten sonra ise diğer ayağına geçiş yapabilirsin.

#spor #evdekalçabüyütme #squat

Benzer Yazılar