Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Gün Boyu Kalıcı Makyaj Sırları

Cekiletto 4 yıl önce
Gün Boyu Kalıcı Makyaj Sırları

İster günlük makyaj olsun ister gece makyajı, makyajımızın uzun süre kalıcı olmasını isteriz. Cilt kusurlarını kapatmak, gözleri daha buğulu veya canlı göstermek için pek çok tüyolar bulunsa da makyajı daha kalıcı hale getirmek zorlu bir süreç olarak görülür. Ancak sanılanın aksine birkaç uygulama ile makyajın bozulmadan gün boyu yüzünde kalmasını sağlayabilirsin. Peki bunun için neler yapman gerekiyor? Kalıcı makyaj sırlarını öğrenmen için içeriğimize göz atman yeterli.

Gün Boyu Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Sık sık makyaj yapıyor ancak makyajının kısa sürede bozulmasından şikâyet ediyorsan vereceğimiz tüyoları mutlaka denemelisin. Bu sayede makyajın daha kalıcı olacak ve ter veya yağın etkisiyle bozulmayacak.

  1. Makyaja primer ile başla.

Kalıcı bir makyajın sırrı primerdir. Primer sayesinde fondötenin kalıcılığı artar ve makyajın gün boyu kolay kolay bozulmaz. Bir diğer adı ile makyaj bazı sayesinde cildin nemlendiği için fondöten cildinde daha pürüzsüz görünecektir.

  1. Kaliteli bir fondöten kullanmaya özen göster.

Bir makyajın ne kadar kalıcı olacağını etkileyen faktörlerden biri de fondöten seçimdir. Bu sayede makyaj tüm gün bozulmadan kalabilir. Mat bileşenli ve suya dayanıklı fondöten tercih edebilirsin. Böylece cilt kusurları da mükemmel bir şekilde kapatılmış olacaktır.

  1. Makyajını pudra ile kalıcı yap.

Kalıcı makyaj taktikleri arasında pudra kullanımı da yer alır. Pudra, makyajı sabitlemek için en ideal makyaj malzemelerinden biridir. Hem fondöteni hem de göz altı kapatıcısını pudra ile sabitleyebilirsin. Pudra sürerken minik hareketlerle sabitlemeye özen göstermeni tavsiye ederiz. Çok ince ve hafif pudralar doğru bir seçim olacaktır. Bu sayede makyaj sonrası parlama da önlenmiş olur.

  1. Kalıcı göz altı kapatıcısı kullan.

Bazı göz altı kapatıcılar her ne kadar istenen sonuçlar doğursa da kısa sürede ter, yağ gibi yan faktörlerden etkilenir ve etkisini kaybeder. Bu nedenle kalıcı özelliği olan göz altı kapatıcılar tercih edilmelidir. Bu sayede hem göz atlı morlukları kusursuz bir şekilde kapatılır hem de kapatıcı gün boyunca akmaz.

  1. Mat ve yüksek pigmentli eyeliner kullanın.

Göz makyajının olmazsa olmazlarından biri de eyelinerdır. Ancak kusursuz bir göz makyajı için yüksek pigmentli ve mat eyeliner tercih etmeni tavsiye ederiz. Bu şekilde gün boyu harika ve fresh bir görünüm yakalarsın.

  1. Kalıcı mat ruj kullanabilirsin.

Kalıcı rujlar, dudaktan sen silene kadar çıkmaz ve gün boyu tazeliğini korur. Bu rujlar genellikle yokmuş gibi de görülebilirler. Kısacası, likit mat rujlar, kalıcı makyajının bir parçası olabilir. İncecik yapıya sahip olan bu rujlar, hiç ruj sürmemişsin gibi bir etki yaratsa da dudaklarının muhteşemliğini tamamlar.

  1. Makyaj sabitleyici sprey kullan.

Son olarak kalıcı bir makyajın olmazsa olmazı sabitleyici spreydir. Kaliteli bir makyaj sabitleyici sprey, gün boyu makyajın bozulmasını veya akmasını engeller. Spreyi makyaj öncesinde veya sonrasında uygulayabilirsin. Bu sayede pudra ve fondöten cildine daha iyi oturur ve gün boyu sen silmediğin halde çıkmaz. Ayrıca makyajın daha doğal görünmesine de neden olur. 

Benzer Yazılar