Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Huzurlu Bir Yatak Odası İçin Bu Renkleri Tercih Edin

Cekiletto 4 yıl önce
Huzurlu Bir Yatak Odası İçin Bu Renkleri Tercih Edin

Güne güzel başlamanın sırrı, huzurlu bir uykudan geçer. Huzurlu bir uyku için ise zevkli bir dekorasyona sahip yatak odasında uyumak gerekir. Bu nedenle yatak odası tasarlarken doğru renkler seçmek oldukça önemlidir. Yatak odası renkleri güne güzel başlamanızda ve günün yorgunluğunu atmanızda etken rol oynar. Dolayısıyla yatak odasını hem zevkli hem de huzurlu bir atmosfere bürüyen temel faktör renklerdir, diyebiliriz. 

Her rengin kendine has enerjisi olduğuna inanılır. Psikolojik anlamda da renkler kişinin ruh halindeki değişimde büyük büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle özellikle yatak odası dekorasyonlarında huzur verici ve ferahlatıcı renkler tercih edilmelidir. İçeriğimizde huzurlu bir yatak odası için tercih edebileceğiniz renklere yer vermeye çalıştık. Gelin, bu renkleri daha yakından inceleyelim. 

1. Beyaz renk, saflık rengidir. 

Temizlik ve masumiyeti temsil eden beyaz, bir yatak odası için ideal bir renktir. Beyaz renge ek olarak göz yormayacak dekorlar da yatak odasına huzurlu bir hava katar. Örneğin, ahşap gibi doğal malzeme seçimleri beyaz ile güzel bir ahenk teşkil eder. 

2. Yeşilin dinlendirici etkisi vardır. 

Yatak odası duvar renkleri arasında yeşil de tercih edilebilir. Yenileyici bir etkiye sahip olan yeşil, günün stres ve yorgunluğunu atmanıza yardımcı olur. Ancak tüm duvara yeşil renk uygulamak isterseniz açık pastel ve diğer açık yeşil tonlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Canlı ve daha koyu olan yeşil tonlarını ise duvarın tamamına değil, belirli bir kısmına uygulayabilirsiniz. Diğer kısımları ise nötr renklere boyayabilirsiniz. 

3. Çeşitli tonlarıyla mavi, huzurlu bir atmosfer yaratır. 

Mavinin her tonu duvarda zevkli bir görünüm sunar. Özellikle gece mavisi veya çivit mavisi yatıştırıcı etkiye sahiptir. Ortama dinginlik katar ve hem bedeni hem de zihni rahatlatır. Bu nedenle mavi, yatak odaları için ideal bir renktir. 

4. Mor, asaletin ve zenginliğin timsalidir. 

Yatak odası boya renkleri 2020 dendiğinde akla gelen başlıca renklerden biri de mordur. Morun bir asalet rengi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yatak odalarında mor renk tercihi, ideal bir seçim olacaktır. Özellikle açık mor vintage havası katar ve romantizmi simgeler. Koyu mor tonları ise odaya kasvetli bir hava kattığı için belirli kısımlarda tercih edilmelidir. 

5. Gri, zarafet ve sakinlik demektir. 

Yatak odası için en çok tercih edilen renklerden biri de gridir. Gri, sakinliğin ve asaletin rengidir. Özellikle kadınsı dekorasyonlar için uygundur. Ancak yatak odasına maskulen bir hava katmak isterseniz de griyi kullanabilirsiniz.

6. Pembe, romantizmin simgesidir. 

Yatak odasına farklı bir hava katmak isteyenler pembe tonlarını da tercih edebilirler. Pembenin özellikle uçuk ve pudra tonları ideal bir seçim olacaktır. Ancak koyu pembe tonları yoğun bir hava katacağı için uykusuzluk sorunlarına neden olabilir. 


Benzer Yazılar