Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Instagram’ın Tüm Bilinmeyen Özellikleri

Cekiletto 4 yıl önce
Instagram’ın Tüm Bilinmeyen Özellikleri

Son yılların popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, sık sık güncellenen ve yeni özellikleri ile kullanıcılarına eğlenceli anlar yaşatan bir uygulamadır. Genelde fotoğraf paylaşımları üzerine kurulan uygulama pek çok özellikler barındırıyor ve bu Instagram özellikleri uygulamayı daha basit ve zevkli hale getiriyor. Ancak tüm bunlara rağmen, devamlı güncellenen ve yenilenen uygulamada kullanıcıların bilmediği pek çok özellikler de bulunmaktadır. 

Instagram her ne kadar popüler bir uygulama olsa da kullanıcılar bazı uygulamaları gözden kaçırabiliyor. Bu nedenle sizler için Instagram bilinmeyen özellikler dendiğinde akla gelenleri derlemeye çalıştık. 

1. Zevkine uymayan Instagram filtrelerini gizleyebilirsin.

Instagram’ın fotoğraf filtreleme özelliği, belki de uygulamanın bu kadar geniş bir kitleye yayılmasının başlıca nedenidir. Ancak akıllı telefonlarda filtre uygulamalarının sayının artması ve telefonun kamera özelliğinin iyi derecede geliştirilmesi nedeniyle Instagram filtre özelliği eskisi kadar büyük etkiye sahip değil. Sonuç olarak Instagram’ın filtrelerini kullanmak istememen halinde gizleme özelliğinden yararlanabilirsin. Bu özelliği aktif etmek için filtre sırasının en sağında yer alan butona tıklamak yeterlidir. 

2. Bugüne kadar beğendiğin tüm fotoğrafları görebilirsin. 

Önceden beğendiğin ancak yeniden bulmakta zorlandığın fotoğrafları Instagram’ın bu özelliği sayesinde kısa sürede bulabilirsin. Bunun için Instagram profiline girdikten sonra ‘Ayarlar’ bölümünden beğendiğin gönderiler başlığına tıklaman yeterli olacaktır. 

3. Fotoğraflardan etiketini kaldırabilirsin.

Facebook tarafından da sunulan bu özellik Instagram’da da yer almaktadır. Bu sayede arkadaşlarının paylaştığı ve beğenmediğin fotolardan etiketini kısa sürede kaldırabilirsin. Bunun için etiketlendiğin fotoğrafın ‘Seçenekler’ kısmına gelmek ve ‘Beni Bu Fotoğraftan Kaldır’ butonuna tıklaman yeterli olacaktır. 

4. Arama geçmişini temizleyebilirsin.

Daha önce girdiğin sekmelerin görülmesini istemiyorsan bu özellikten yararlanabilirsin. Bu özellikten yararlanmak için Instagram seçenekler çarkına dokunman ve listenin en alt kısmında yer alan ‘Arama Geçmişini Temizle’ butonuna tıklaman yeterlidir. 

5. Daha az veri kullanabilirsin.

Genellikle mobil veri kullananlar için ideal bir özellik olan bu yöntem sayesinde veri kullanımını en aza indirebilirsin. Instagram’ın fotoğraf ve videolardan oluşan bir sosyal medya platformu olduğunu düşünürsek veri kullanımı azaltma özelliği büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikten yararlanmak için seçenekler çarkından ‘Mobil ağ kullanımı’ – Daha az veri kullanımı’ seçeneklerini etkinleştirmen yeterli olacaktır. 

6. Instagram story’de renkli arka plan oluşturabilirsin.

Arka plan için Instagram story’de birçok seçenek bulunsa da kendi zevkine uygun arka plan özelliği de bulunmaktadır. Instagram story özellikleri arasında sevilerek tercih edilen bu alternatif sayesinde yazı yazmadan önce kalem özelliği ile resim çekebilir ve renk tonunu belirledikten sonra arka planı istediğin renge boyayabilirsin. 

7. Aktif hashtag’leri bulabilirsin.

Instagram’da daha fazla kullanıcıya ulaşmak doğru hashtag seçimi ile daha kolaydır. Bunun için hashtagify.me aracı sana yardımcı olacaktır. Bu sayede fotoğraf veya videonu daha fazla kişiyle paylaşabilir ve kullanıcı sayını artırabilirsin. 

8. Kolaj oluşturabilirsin. 

Instagram’ın Layout uygulaması bu özellik için geliştirilmiştir. Hem Andorid hem de iOS cihazlar için uyumlu olan uygulama, birkaç fotoğrafı aynı karede buluşturarak fotoğraf paylaşımını daha eğlenceli ve zevkli hale getiriyor. Layout uygulamasında 9 farklı kolaj alternatifi bulunmaktadır. Bu sayede farklı kolaj seçeneklerine ek olarak filtre özelliklerinden de yararlanmak mümkündür. 

9. Videolara arka plan müziği ekleyebilirsin.

Bir diğer Instagram hikaye özellikleri arasında bulunan bu özellik sayesinde paylaştığın videolara müzik ekleyebilirsin. Bunun için fazla uğraşmana gerek kalmadan video ekledikten sonra ayarlar sekmesinden istediğin müziği eklemen yeterli olacaktır.

Benzer Yazılar