Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Tatlı Krizi Nasıl Önlenir?

Cekiletto 4 yıl önce
Tatlı Krizi Nasıl Önlenir?

Tatlı, her ne kadar mutluluk hormonu salgılayan bir besin olsa da fazla tüketildiğinde kilo almaya neden olur. Çoğu kişi tatlı olmadan bir hayat düşünemez ve tatlıya olan düşkünlüğü zaman zaman kriz haline dönüşür. Ancak özellikle zayıflamak isteyenlerin başını ağrıtan sorunlardan biri olan bu tatlı krizlerine bir son vermek gerekir. Bu nedenle içeriğimizde tatlı krizini önlemenin yolları dendiğinde akla gelenleri bir araya toplamaya çalıştık. Gelin, bu tatlı krizine son koyan alternatifleri yakından inceleyelim.

1. Aç kalmak tatlı krizini tetikler.

Aç kalmak, kan şekerinin büyük oranda düşmesine getirir. Bu nedenle kan şekerini yüksek düzeyde tutmak tatlı krizlerinin de önlenmesine neden olur. Tatlı, hızlıca kan şekerini yükseltme eğilimine sahip olduğu için çoğu kişi acıktığında tatlıya yönelir. Bu nedenle uzmanlar aç kalmamayı ve az az ama sık sık beslenmeyi tavsiye eder. Ayrıca yoğun protein alımı da tatlı krizleri için ideal çözümdür. 

2. Bol bol su içmek tatlı krizlerini azaltır. 

Araştırmalara göre vücutta olan sıvı kaybı, beynin su içme isteğini tatlı talebi olarak algılamasına neden olur. Bu nedenle bol bol sıvı tüketmek, tatlı krizlerini büyük ölçekte azaltacaktır. 2 bardak su içerek 15 dakika bekledikten sonra tatlı krizinin büyük oranda azaldığı gözlemlenir. 

3. Kendi tarifine uygun tatlı üretebilirsin. 

Zararlı besinlerden arındırılmış tatlı hem kilo almanı önler hem de tatlı krizini önler. Tatlı krizine çözüm olacak tarifler arasında bulunan bu tarifimiz seni hem tok hem de zararlı besinlerden uzak tutacaktır. 

Birinci Tatlı Tarifi;

İki muzu ezdikten sonra 2 yumurta beyazı ile karıştırılır ve içerisine biraz vanilya eklenir. Böylece lezzetli bir waffle hazırlanmış olur. Tarife kakao ekleyerek tatlıyı çikolatalı hale getirmek mümkündür. 

İkinci Tatlı Tarifi;

Kendi pudingini yaparak yulafla karıştırın ve içerisine meyve, Hindistan cevizi ekleyin.

4. Yoğurt tatlı krizini büyük oranda yatıştırır. 

Tatlı krizine kilo aldırmayan çözüm dendiğinde akla gelen yöntemlerden biri de yoğurttur. İsteğe bağlı olarak yoğurda meyve parçacıkları, yulaf reçel ekleyerek yeni bir tatlı yapabilir veya sadece yoğurt tüketebilirsin. Aynı zamanda yoğurda eklenmiş labne peyniri de eşsiz bir tat verecektir. 

5. Bitter çikolata tüketebilirsin. 

Sütlü çikolataların aksine bitter çikolata kilo aldırmaması nedeniyle ideal bir çözüm olacaktır. Bitter çikolatayı isteğe bağlı olarak eriterek meyvelerin üstüne sürebilir veya çayla birlikte tüketebilirsin. Ancak fazla tüketmemeye dikkat etmekte fayda var. 

6. Fırınlanmış meyve dilimleri ideal bir alternatif olacaktır. 

Fırınlanmış meyve dilimleri de tatlı krizini bastırma yolları arasında yer alır. Bunun için dilediğin meyveyi kullanabilirsin. İlk olarak meyveleri dilimlemen ve fırın tepsisine dizmen gerekir. Meyveler üzerine tarçın, vanilya gezdirerek 5 dakika fırınladıktan sonra servise hazır hale gelir. 


Benzer Yazılar