Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Cekiletto

Yağlı Ciltler Nasıl Makyaj Yapmalı?

Cekiletto 4 yıl önce
Yağlı Ciltler Nasıl Makyaj Yapmalı?

Yağlı cilt, diğer cilt tiplerine nazaran daha fazla özen ve dikkat gerektirmesi ile bilinir. Bu cilt tiplerinde yağ oranı diğerlerine göre fazla olduğu için yanlış makyaj uygulamaları sonucu sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunları sık sık görülür. Bu nedenle yağlı cilt için makyaj tüyolarını özenle uygulamak gerekir. Aksi halde cilt sağlığının zarar görmesiyle birlikte makyaj kalıcılığı azalır ve hoş bir görünüm elde edilmez.

Yağlı bir cilt için özellikle yaz aylarında makyaj yapmak zorlaşır. Ancak içeriğimizde vereceğimiz makyaj tüyoları ile makyajını daha kusursuz hale getirebilir ve bu arada cilt sağlığını da korumuş olursun. Gün boyu sabit kalacak bu makyaj yöntemleri ile cildin yağ ve lekelere karşı daha dayanıklı hale gelecektir.

Yağlı Ciltler İçin Makyaj Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltler için makyaj uygulamasını adım adım aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  1. Yüzünüzü Temizleyin

Temiz bir cilde makyaj uygulamak her zaman kusursuz sonuçlar doğurur. Bu nedenle kusursuz bir makyaj yapmak istiyorsan mutlaka yüzünü derinlemesine temizlemelisin. İdeal bir sonuç için deniz tuzu veya kömürü yüz temizleme karışımına ekleyebilirsin.

  1. Cildinizi Nemlendirin

Yüzünü derinlemesine yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmayı ihmal etme. Çoğu kişi yağlı cilt için nemlendirici kullanmanın gereksiz olduğunu düşünse de nemlendirici cilt sağlığını korur. İsteğe bağlı olarak güneş korumalı bir nemlendirici de tercih edebilirsin.

  1. Matlaştırıcı Kullanın

Birçok güzellik uzmanı özellikle yağlı cilde sahip olanlar için cildi matlaştırmayı önerir. Bu sayede makyaj daha kalıcı hale gelir. Matlaştırıcıyı birkaç damla olacak şekilde yüzüne eşit olarak uygulaman yeterli olacaktır.

  1. Astar Kullanın

Astar, yüzü daha pürüzsüz hale getiren ve kusursuz bir görünüm veren bakım malzemesidir. Bu sayede gözenekler en aza iner. Astarı göz kapakların için de kullanabilirsin. Böylece makyaj cilde daha fazla yapışacaktır.

  1. BB Krem Kullanın

Cildini makyaja hazır hale getirdikten sonra BB krem uygulamasına geçebilirsin. Yağlı ciltler için BB krem kullanmanın nedeni, cildi eşit tonda tutması ve SPF oranıdır. Bu nedenle BB kremi rahatlıkla kullanabilirsin.

  1. Fondöten ve Kapatıcı Kullanın

Fondöten ve kapatıcı cilt tipi farketmeksizin bir makyajın olmazsa olmazlarındandır. Yağlı ciltler için fondöten seçimini yaptıktan sonra ürünü cildine eşit şekilde uygulamalısın. Kapatıcını da aynı şekilde göz altına uygulayabilirsin.

  1. Kaş Kalemi Kullanın

Zorunlu bir adım olmasa da özellikle son dönemlerde dolgun kaşların trend olması nedeniyle makyajını daha hoş hale getirmek için kullanabilirsin. Kalem ile kaşlarını tanımladıktan sonra renk dengesi sağlamak ve daha kusursuz hale getirmek için kaş jeli işine yarayacaktır.

  1. Göz Farı İçin Astar Kullanın

Yukarıda da belirttiğimiz gibi astar daha kusursuz bir cilt için ideal bir seçimdir. Ancak özellikle yağlı ciltlerde göz makyajının akması nedeniyle göze astar uygulanması gerekir. Böylece göz farkı daha uzun süre kalıcılığını korur.

  1. Son Adımlar

Göz makyajınızı suya dayanıklı maskara uygulaması ile tamamladıktan sonra yüzünün dış kenarlarına bronzlaştırıcı uygulayabilirsin. Ve son olarak makyajına uygun ruj seçimi ile de makyajını tamamlayabilirsin. Açık renkli ruj veya parlatıcılar özellikle yaz ayları için ideal bir seçim olacaktır.

Yağlı Cilde Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yağlı bir cilde sahip olanların en büyük sorunu T bölgesidir. Bu bölgede sürekli yağ üretilmesi nedeniyle makyaj kalıcılığını yitirir. Buna rağmen yağlı bir cilde sahipsen bazı makyaj ipuçları ile makyajını kalıcı hale getirebilir ve mükemmel bir görünüm elde edebilirsin. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yağlı ciltler için yüz temizliği oldukça önemlidir. Bu nedenle yüz temizliğini ihmal etmemeli ve mutlaka makyajdan önce nemlendirici kullanmalısın.

Yağlı ciltler için makyaj malzemesi seçimi de oldukça önemli bir husustur. Yağlı bir cilde sahipsen makyaj malzemelerini satın almadan önce ambalaj üzerinde ‘non komedojenik’ yazısına dikkat etmelisin. Bu ürünler sivilce yapmayan ürünler olarak bilinir. Buna ek olarak makyaj fırçanın ve süngerinin de her zaman temiz olmasına özen göstermelisin. Ayrıca, makyaj sırasında pudra yerine yağ emici mendiller kullanmayı da deneyebilirsin. Pudra, gözeneklerin kapanmasına neden olduğu için cildin nefes almasını engeller ve bu da zaten oldukça hassas bir yapıda olan yağlı ciltler için istenmeyen sonuçlara yol açar. Bu nedenle pudrayı makyaj sırasında kullanmamanı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar